human logoKiskunhalasi Szakképzési Centrum

Dékáni Árpád Technikum

6400 Kiskunhalas, Kossuth u. 23. | +36-77/421-379

Iskolánkban a vendéglátós szakmai érettségin túl már lehetőség van a vendéglátás-szervező szakma elsajátítására is. A képzés egy, illetve kétéves, és komplex OKJ szakmunkásvizsgával zárul.

A szakma legfőbb sajátossága, egyben előnye is, hogy a pincér ismeretek mellett a szakács szakma ismereteit is magába foglalja. Érettségi után egy év alatt megtanulható!

Az elméleti anyag tanítása az iskolában, a gyakorlati ismeretek oktatása, a tapasztalatok átadása az együttműködő üzletekben történik. Így a Mátyás Bisztró, a Tiszti klub étterem, a Vasút étterem azok a helyek, ahol tapasztalataikat gyarapíthatják diákjaink.

Mivel fontos számunkra a szakmai vizsga sikere, ezért olyan nyílt napokat szervezünk, amikor is a gyakorlati helyen, éles helyzetben végzik tanulóink a vizsgahelyzet

Meghívott vendégek tesztelik a főztjüket, illetve a felszolgálásuk szakszerűségét. Miközben felkészítő tanáraik megfigyelik munkájukat, a mozdulatokat, a tanulók felkészülnek a „váratlan” vizsgahelyzetre is. A szakmai program végén a tanárok és diákok a tapasztalatokat megbeszélik, a teljesítményt kiértékelik. Igazi kihívás ez mindenki számára.

A múlt héten egy újabb ilyen alkalomra került sor, a vizsgáig még tervezünk ilyeneket. Reményeink szerint így jobban helytállnak, és közben a kollektív munkavégzést is elsajátíthatják. Ízelítőül pár kép a legutóbbi bemutató gyakorlásról…..

IMG 5764 IMG 5767 IMG 5770

Illés Lajos

Először is kellenek jó alapanyagok, mert ez nélkül a koktél sem lesz igazán jó. Az iskolai Tök-napon egyszerű alapanyagokkal dolgoztunk: tejszínnel, ananásszal, kókusz-sziruppal, szódavízzel. Kell még hozzá két ügyes és biztos kéz, pontos szem. A programon részt vevő vendéglátós tanulóink már több éve gyakorolják majdani hivatásukat, azért nem csalódott senki sem.

IMG 2476 600 x 400 IMG 2479 600 x 400 IMG 2438 600 x 400

Hogy mit kóstolhattak a jelen levők? Az egyik a Virgin Pina Colada volt, amelyben 2 cl kókuszszirup, 2 cl tejszín és 2 dl ananászlé volt, sékerben összekeverve és pohárban tálalva. A másik a Mentás ananász volt: egy kancsóba 7 dl ananászlé és 7 dl szódavíz került, belefacsarták 3 citrom levét, és lime-szeletekkel és friss mentalevéllel díszítették. Egészségükre!

Iskolaújság megtekintése (PDF)

Megtekint

Kapcsolódó oldalak

hatartalanul 

EEK logó részletekkel 

ikk 

Támogatóink

m style logo 

felegyhazitej logo bg 

primor logo bg