human logoKiskunhalasi Szakképzési Centrum

Dékáni Árpád Technikum

6400 Kiskunhalas, Kossuth u. 23. | +36-77/421-379

Közelgő események

Események nem találhatóak

tartalékos sereg

Az iskolánk és az 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelemi Iroda közötti együttműködési megállapodás és jó kapcsolat kiterjesztése folytán az iskolánkban elkezdődött a 18 év feletti diákok bevonása a Tartalékos rendszerbe.
Az első tájékoztatásra szeptember 25-én került sor, melyen két végzős rendész osztályt, és két érettségire épülő, közszolgálati ügyintéző képzésen résztvevő diákokat kerestek meg.
A tájékoztató után 59 fő jelentkezett előzetesen a rendszerbe. Ez kiemelkedő létszám az egész megyében.
Amennyiben az alkalmassági vizsgálatokon is megfelelnek a diákjaink, akkor télen már fel is állhat a megyében először a Kiskunhalas járás területvédelmi tartalékos százada.

„A honvédelem nemzeti ügy! Ezt szem előtt tartva kezdtünk érdeklődni a tartalékos szolgálat iránt még évekkel ezelőtt. Ez a mostani egy új önkéntes tartalékos forma amely területvédelmi elven szervezett szinten, járásonként rendelkezik olyan felszerelt egységekkel, amelyek alapszinten akár kibervédelmi képességgel is rendelkezik. Akit eddig vonzott a katonaság, de vonakodott a lakóhelyétől rövidebb-hosszabb időre elszakadni, hogy felkészítésen vegyen részt, akkor ezt a szolgálati forma pont neki találták ki. Helyben tartják a felkészítést, az iskolai szünetekben, melyet betudunk számolni a kötelező nyári gyakorlati idődben is.
Az előadások alatt és utána az érdeklődők köréből láttuk, hogy a későbbi jelentkezésekkel sem lesz gond, mivel már most több még 18 év alatti tanulónk jelezte, hogy a jövőben szeretne ebbe belépni, így az utánpótlás garantált”

Vezdán Csaba rendészet-közszolgálat szakmacsoport vezető.

Iskolaújság megtekintése (PDF)

Megtekint

Kapcsolódó oldalak

hatartalanul 

EEK logó részletekkel 

ikk 

Támogatóink

m style logo 

felegyhazitej logo bg 

primor logo bg